Παρασκευή, 4 Μαΐου 2007

ZOOLIXO λιγο......1. Χρόνος και χρήμα
2. Το μαύρο το πράγμα
3. Είμαι σαν και σένα
4. Ένας κόσμος
5. Όπως οπωσδήποτε
6. Λαϊκός τραγουδιστής
7. Καμμιά φορά μου συμβαίνει
8. Δέκα μικροί ελέφαντες
9. Ποιός


Πρόκειται για έναν πολύ σπάνιο και καταπληκτικό art rock δίσκο μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα που βγήκε στην ελληνική αγορά το 1998 από την E2 (διαβάζεται αιδοίο!) και που προκάλεσε αμέσως αίσθηση.
Είναι ένα μουσικό διαμάντι με εξαιρετικούς στίχους που σατιρίζουν, σαρκάζουν την ελληνική πραγματικότητα με μια σκωπτική και έντονα περιπαικτική διάθεση.
Η μουσική ένα μίγμα art rock με hard πινελιές που φλερτάρει έντονα καποιες φορες με τη jazz rock και με χαρακτηριστικές επιρροές απο πειραματικά και progressive σχήματα της δεκαετίας του 70.
Πολλοί θεωρούν ότι η μουσική και η παρουσία του συγκροτήματος παραπέμπει στον Frank Zappa ίσως λόγω της σατυρικής διάθεσης και παρουσίας του Γιώργου Μακρή είτε λόγω των αξιομνημόνευτων live του συγκροτήματος, που έμοιαζαν περισσότερο με μουσική παράσταση παρά με απλή συναυλία.
Οι Zoolixoλιγο αποτελούνται από τους Τ. Χατζηιωάννου - πλήκτρα & φωνητικά, Κ. Περόγλου - τύμπανα ,Παναγιώτη Χαραμή- μπάσο (δεύτερη συνθεση του συγκροτηματος, στην πρώτη σύνθεση έπαιζε ο Πέππας )και φυσικά κιθάρα ο Λεωνίδας Γεωργούλης (Λέλος).
Τους στίχους και τη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Μακρής ο βασικός τραγουδιστής και performer, που συνεπικουρούμενος βεβαίως από τις ενορχηστρωτικές ικανότητες του Τίμου Χατζηιωάννου ο οποίος επηρεασμένος από Yes και Genesis και με τη βοήθεια των εξαιρετικών drums του Περόγλου (ΒΛ. Μουσικες Ταξιαρχίες ), τις Βluεs κιθάρες του Λεωνίδα Γεωργούλη και τις fusion μπασογραμμές των Χαραμή-Πέππα καταφέρνουν να δομήσουν έναν σφιχτό και καθαρό art rock ήχο που ξεφεύγει από τα δεδομένα τις ελληνικής ροκ σκηνής της εποχής.


Ο δίσκος αποτελείται από 9 κομμάτια το καθένα με συγκεκριμένη στόχευση: έτσι έχουμε το track 1 να σχολιάζει το χρόνο και το χρήμα (που και τα δύο κυνηγάμε και δεν έχουμε ....) το track 2 αναφέρεται στον δυνητικό πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας(το μαύρο το πράγμα που έρχεται-δεν έρχεται), το track 3, που είναι κατά τη γνώμη μου και το καλύτερο, μιλάει για την ομοιομορφία του σύγχρονου ανθρώπου ("θεέ μου πώς μοιάζουμε...")-αξίζει να σημειωθεί η ενορχήστρωση του κομματιού όπως επίσης και στο track 5 όπου είναι φανερές οι art επιρροές της μπάντας. Να προσεχτούν ιδιαίτερα ο Λαϊκός Τραγουδιστής (track 6) που είναι και το "σουξέ" του δίσκου καθώς επίσης και το track 7 (Καμμιά Φορά Μου Συμβαίνει) το δεύτερο κατά τη γνώμη μου καλύτερο τραγούδι.
Τέλος το ορχηστρικό track 8 (Δέκα Μικροί Ελέφαντες) και το "Ποιός", track 9, ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια του δίσκου, σχόλιο στη δύναμη της τηλεόρασης. Τέλος, ξεχασάμε να αναφερθούμε στο 'Ένας Κόσμος" που αποτελεί τη slow πινελιά του δίσκου.

Για να τον απολαύσετε, ανάλογα με την ταχύτητά σαs, έχουμε το δίσκο σε
flac συμπίεση (210MB), για τους πιο audiophile, και σε
mp3 320 bitrate (70MB) για τους πιo ανυπόμονους.

καλές ακροάσεις και περιμένω σχόλια....

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Rapidshare please?

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Είδα κι έπαθα να βρω zoolixo!!! Μπράβο!!
Πως γίνεται το download;;;

Αυτό είναι το μοναδικό τους (ή του Γ.Μακρή);

syllogikaiproponisi.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

mpravo re file!! epsaxna xronia na to vrw!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αμέτρητα ευχαριστώ!! Το έψαχνα χρόνια. Όποτε τους βρείτε λαιβ μην το χάσετε. Παρεπιπτόντως πριν το σιντι είχαν βγάλει κάποιες κασέτες. Λέτε να τις βρούμε πουθενά; Και πάλι ευχαριστώ!!!

kukuzelis είπε...

Εξαιρετικό γούστο. Μερσί. Γιατί σταματήσατε άραγε;