Τετάρτη 2 Μαΐου 2007

The Dirty Mac

Οι Dirty Mac γεννήθηκαν και πέθαναν την ίδια ημέρα... Το ημερολόγιο έγραφε 11 Δεκεμβρίου 1968! Το εφήμερο αυτό σούπερ-συγκρότημα από τη Γηραιά Αλβιώνα απαρτιζόταν από τους Τζών Λέννον (χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Winston Leg-Thigh), Έρικ Κλάπτον, Κίθ Ρίτσαρντς και Μίτς Μίτσελ, γνωστό από τη συνεργασία του με τον Τζίμι Χέντριξ.



'Επαιξαν για πρώτη και τελευταία φορά στην τηλεοπική παρουσίαση του Rolling Stones Rock'n'Roll Circus, με τον Τζών Λέννον να εμφανίζεται δειλά στο κοινό δίχως τη συνοδεία των άλλων Σκαθαριών. Η εμφάνισή τους έμεινε στην ιστορία μεταξύ άλλων για το μαγευτικό σόλο του ¨Θεού" Έρικ Κλάπτον στο τραγούδι του Λέννον Yer Blues, γραμμένο λίγους μόνο μήνες νωρίτερα για το διπλό λευκό άλμπουμ των Μπήτλς΄.





Για ένα ταξίδι στο βροχερό απόγευμα της 11ης Δεκέμβρη 1968, κάπου στο Λονδίνο...


http://www.youtube.com/watch?v=MLaivdQl9n8&mode=related&search=

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μεγαλε που το βρηκες αυτο?
μιλαμε για σκληρο και βρωμικο ηχο

Reverse boy είπε...

Καλή χρονιά... Το συγκεκριμένο κομμάτι υπάρχει στο ροκ & ρολ σιρκους ( rock and roll circus) του συγκροτήματος των κυλιομένων λίθων ένα δίσκο που προέρχεται από μια δουλειά των Στοουνς για την τηλεόραση. Όμως το συγκεκριμένο άλμπουμ θεωρήθηκε από τους Στόουνς και συγκεκριμένα από τον Τζάγγερ ότι δεν είναι πολύ καλό γιαυτό εγκαταλείφθηκε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90... Κλάπτον και Λεννον συνεργάζονται και αργότερα αρκετά στα πλαίσια του συκγροτήματος του Λέννον Plastic Ono Band. Ήταν ένα σχήμα που οι βασικοί τους ήταν Λεννον, Όνο, Βορμαν και τα υπόλοιπα στελέχη ήταν περιστασιακά..