Κυριακή 29 Απριλίου 2007

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ

Με δυναμισμό και αγανάκτηση απήργησαν στις 27/4 οι συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ. ενώ 300 απεργοί πήραν μέρος στην συγκέντρωση στα δικαστήρια στην Ευελπίδων και πορεία στο ΥΠ.ΠΟ.

Οι συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ. συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια στην Ευελπίδων , όπου εκδικαζότανε δύο υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων συναδέλφων. Κατά τις 11 ο κόσμος κατέκλισε τη δικαστική αίθουσα και τους διαδρόμους του κτιρίου, αναγκάζοντας την πρόεδρο του δικαστηρίου να αποφασίσει την αναβολή της δίκης μέχρι τις 22 Μαίου, με διατήρηση των προσωρινών μέτρων. Αυτή η εξέλιξη οφείλεται μονάχα στην μαζική παρουσία των εργαζομένων, μιας και οι νομικοί σύμβουλοι του ΥΠ.ΠΟ. είχαν εντολή να ζητήσουν την άρση των ασφαλιστικών μέτρων. Στο προαύλιο των δικαστηρίων έγινε ανοικτό Δ.Σ. με τη συμμετοχή των εργαζομένων, στο οποίο αποφασίστηκε νέα στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Μαίου (9πμ-12πμ) και συγκέντρωση στην Ακρόπολη στις 10.πμ.
Ακολούθησε πορεία στο ΥΠ.ΠΟ. κατά την διάρκεια της οποίας ακούστηκαν συνθήματα όπως "ούτε απολύσεις, ούτε ασφαλιστικά /εδώ και τώρα μόνιμη δουλεία", "Γιώργο Βουλγαράκη, ακουστώ καλά/ οι έκτατοι παλεύουν για μόνιμη δουλεία", "είμαστε εργαζόμενοι του πολιτισμού/ και όχι τα ρουσφέτια του κάθε υπουργού" κλπ.

Στο ΥΠ.ΠΟ. τα μέλη του Δ.Σ. συνάντησαν τον Γραμματέα Διοικητικού ο οποίος φυσικά δήλωσε αναρμόδιος και δεν δεσμευτικέ για κανένα αίτημα των απεργών.

Η απεργία με την μαζικότητα και την μαχητικότητα της, παρόλο που καλέστηκε μόλις δυο μέρες πριν δείχνει τις διαθέσεις του κόσμου.

Συνεχίζουν λοιπόν με την στάση εργασίας και την συγκέντρωση στην Ακρόπολη στις 2-4 στις 10πμ και τη γενική συνέλευση του Σωματείου στις 8-4 στις 9πμ στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: